Maakonda jõudis eluohtlik meelemürk

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eluohtlik meelemürk ehk sünteetiline kanep.
Eluohtlik meelemürk ehk sünteetiline kanep. Foto: Internet

Hiljuti viidi Rakvere haiglasse teadvuseta olekus kolm alaealist, kes olid pruukinud seni teadmata meelemürki ja saanud üledoosi.

Narkopolitsei hoiatabki suitsetamise teel levivast eluohtliku seni tuvastamata meelemürgi eest.

Rakvere haigla peaarst Sirje Kiisküla ütles, et kolm patsienti vajasid tõsist arstiabi. Aine, mida nad pruukisid, pole veel teada. “Politsei tegeleb sellega,” lisas Kiisküla.

Ida prefektuuri narkokuritegude talituse juht Valdo Arula ütles, et aine on saadetud laboratooriumi. Narkopolitsei juhi andmetel manustatakse seda suitsetamise teel.

Arula selgitas, et narkootilised ained mõjuvad inimestele erinevalt. Kui näiteks üks mahv ei tee mõnele midagi, siis teisele võib see olla juba üledoos. Arula andmetel levitatakse seni teadmata meelemürki sisaldavat ainet isevalmistatud sigarettidena.

Alaealised ei tohiks üldse suitsetada, kuid kes siiski seda keeldu eirab, peaks vähemalt hoiduma võõraste käest saadud või tundmatute sigarettide kasutamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles