Rakvere teater alustab hooaega duubliga

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Seitsmeteistkümnenda nuku suvi” on kirglik suvi.
“Seitsmeteistkümnenda nuku suvi” on kirglik suvi. Foto: Rakvere Teater

Rakvere teater alustab oma 75. hooaega täna, kui väikeses ja suures majas on korraga esietendus. Väikeses saalis jõuab lavale Toomas Suumani auhinnatud tekst “Viimase öö õigus”, mille on lavastanud Raivo Trass, ning suures saalis armastuse ja kooselu draama “Seitsmeteistkümnenda nuku suvi” Toomas Suumani lavale seatuna.

Austraalia näitekirjaniku Ray Lawleri “Seitsmeteistkümnenda nuku suvi” on lugu sellest, kuidas kuusteist suve on suhkruroolõikajad Roo ja Barney tulnud linna, et veeta viis kuud armastusest tulvil puhkuseaega kahe kohaliku baaridaamiga. Aga tulles seitsmeteistkümnendal suvel tagasi, pole asjad enam endised ja nende õnn hakkab ajale jalgu jääma. Kirgliku lavaloo tegelasi kehastavad Ülle Lichtfeldt, Natali Lohk, Silja Miks, Anneli Rahkema, Peeter Rästas, Tarmo Tagamets ja Heigo Teder või Imre Õunapuu.

Rakvere teatri väikses majas etenduv “Viimase öö õigus” pälvis eelmisel aastal Eesti Teatri Agentuuri näidendivõistlusel peapreemia. Tegemist on Toomas Suumani kirjutatud painava ajaloolise fiktsiooniga, mis paneb identiteeti otsima ühiselt 20. sajandisse kasvanud Eesti mõisahärra, suurtaluniku ja mõisavalitseja järeltulijad. Näidendi lavastaja on Rakvere teatri endine peanäitejuht Raivo Trass, mängivad Margus Grosnõi, Mait Joorits (külalisena), Maarika Mesipuu, Arvi Mägi (külalisena), Eduard Salmistu ning Tarvo Sõmer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles