Rakveres avati 1. klassid erilistele lastele

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spetsialistide hinnangul on oluline, et laps saaks juba koolitee alguses tegeleda võimetekohaste ülesannetega.
Spetsialistide hinnangul on oluline, et laps saaks juba koolitee alguses tegeleda võimetekohaste ülesannetega. Foto: Küllike Rooväli

Rakvere linn keskendub sel õppeaastal erihoolt vajavatele lastele: reaal-gümnaasiumis alustas klass õpiraskustega lastele, Rakvere põhikoolis avati väikeklass ning erivajadustega lastele pööratakse tähelepanu Triinu lasteaias.

Rakvere linna haridusspetsialist Vilja Messer rääkis, et erivajadustega laste teema on alati keeruline, sest lähtuda tuleb igast lapsest ja tema vajadustest eraldi. “Kõik lapsed on erinevad, erinevad nende diagnoos ja põhjused, miks laps peaks õppima erivajadusi arvestavas klassis,” kõneles Messer.

Õpiraskustega klassis õppivad lapsed vajavad hariduse omandamiseks pisut enam aega ja tähelepanu, väikeklassis aga õpivad lapsed, kellel on ilmnenud mingit tüüpi käitumishäire. Viimastel aastatel Rakveres selliseid klasse avatud ei ole, koostööd on tehtud Kadrina kooliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles