Rahupäeval tantsib üle 5000 inimese

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
International Zouk Flash Mob 2014 on üritus, mille mõte on propageerida ühtsustunnet ja armastust kogu maailmas.
International Zouk Flash Mob 2014 on üritus, mille mõte on propageerida ühtsustunnet ja armastust kogu maailmas. Foto: Internet

Homme kell 15 toimub Rakvere keskväljakul flash mob – ülemaailmne tantsuüritus, kus tantsitakse avalikult maailma eri paigus üht tantsukava.

International Zouk Flash Mob 2014 on homme, rahvusvahelisel rahupäeval, korraldatav üritus, mille mõte on propageerida rahu, ühtsustunnet ja armastust kogu maailmas. Oma osalusest on teatanud üle 160 linna maailmas.

Tants iseenesest on keel, mis ühendab inimesi ja loob positiivset energiat. Korraldajate sõnul peitub IZFMi tohutu potentsiaal ettevõtmise idees ja laiaulatuslikkuses. See on huvitav ja meelelahutuslik nii külastajatele kui kohalikele elanikele.

Tantsijad soovivad maailmale näidata, et kui on võimalik koos tantsida, siis on võimalik ka koos rahus elada.

International Zouk Flash Mob ületab piire, ühendades ühe üritusega erineva kultuurilise tausta, sotsiaalse staatuse, rassi, usu, hariduse, rahvuse või isikupäraga inimesed.

Pealegi on see ainulaadne võimalus esitleda oma linna miljonitele inimestele maailmas.

Eesti esimene flash mob toimus mullu Kadrioru pargi lilleaias. Sel aastal võeti eeskuju Hollandist, kus propageeriti tantsu suisa viies linnas. Korraldajate sõnul harjutati tantsu paar kuud ning tantsitakse kolmes linnas ja neljas kohas. Peale Rakvere keskväljaku saavad huvilised flash mob’ile kaasa elada Kunda klubis, kus kell 18 algab ka tasuta tantsutund algajatele.

“Lisaks eespool mainitud eesmärkidele oleme otsustanud suurt osa maailma hõlmavast sündmusest osa võtta, et tutvustada eestlastele zouk’i,” rääkis tantsuõpetaja Evely Vaigur. Zouk on pärit Kariibi mere saartelt ja Martinque’st. Lääne-Virumaal saab zouk’i tantsima õppida esialgu Kunda linna klubis, aga Vaiguri sõnul on plaanis laieneda ka Rakverre.

“Esimesena Eestis on mul Viinis saadud zouk’i juhendaja paberid ja olen käinud välisfestivalidel end täiendamas. Lisaks paaristantsule olen juba viis aastat juhendanud üle kümne soolo tantsutrupi Sakus, Sauel, Tapal, Kundas, Kadrinas ja Pajustis just särtsaka ladina muusika saatel,” rääkis Evely Vaigur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles