Video: vaata, kuhu on viinud avaliku korra seadusemuudatus

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates 1. juulist jõustunud uus korrakaitseseadus lubab avalikes kohtades alkoholi pruukida. Kui see teisi ei häiri. Reede lõunal jäädvustas Virumaa Teataja toimetuse vastas arenenud sündmused videosse.

Väga raske on väita, et jäädvustatud tegevus ei häiriks. Kohale kutsutud politseipatrull aga midagi häirivat ei leidnud ja väärteomenetlust ei alustanud.

Kohast, kus sündmused arenesid, on Rakvere linnavalitsuseni 100 meetrit, Lääne-Viru maavalitsuseni 300 ja Rakvere politseijaoskonnani 400 meetrit.

Toimetuse järelepärimisele vastati politseist järgmist: “19. septembril kella 13.07 paiku teatati politseile, et Rakveres Pikal tänaval on kaks alkoholijoobes meest, kellest üks magab kõnniteel. Lisaks teatati, et üks meestest urineeris tänaval. Sündmuskohale reageerinud patrull leidis eest alguses ühe mehe, kes tänaval magas. Hiljem saadi kätte ka teine kirjeldusele vastav meesterahvas. Mõlemad mehed olid alkoholijoobes. Politseiametnik vestles meestega ja võttis nende isikuandmed. Mehed tunnistasid, et tänaval magamine ei ole sobilik ja lubasid minna koju. Kuna mõlemad mehed suutsid omal jõul liikuda, siis lubas politseinik neil endil koju jalutada. Kohapeal mingeid märke rikkumisest politseinikud ei tuvastanud, samuti ei olnud mehed ohtlikud endale ega teistele. Seda, et avaliku korra rikkumist oleks filmitud, politseinikele ei öeldud. Kuna rikkumisest on olemas video, siis võib selle edastada Rakvere politseijaoskonda (Kreutzwaldi 5A, Rakvere), kus otsustatakse, kas on alust väärteomenetluse alustamiseks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles