Rakveres ja Kadrinas toimub paljude osalistega traumapäev

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi.
Kiirabi. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Neljapäeval, 25. septembril toimub Põhja-Eesti Regionaalhaigla eestvedamisel Rakveres ja Kadrinas traumapäev, kus erinevate valdkondade spetsialistid harjutavad toimimist suurõnnetuse korral.

Traumapäeva eesmärk on harjutada eri valdkondade koostööd, hinnata kiirabi tegevust kriitilises seisundis patsiendi abistamisel ning samuti testida Rakvere haigla katastroofiplaani.

Tegemist on arvult neljateistkümnenda traumapäevaga.

Traumapäeva peakorraldaja, Regionaalhaigla kiirabikeskuse juhataja dr Arkadi Popovi sõnul on nagu tavaliselt plaanis suurõnnetuse õppus: „ Erisuseks on see, et seekord mängime me suurõnnetust läbi kolm korda ning toimub see nii Rakvere linnas kui ka Kadrina vallas. Lisaks anname brigaadidele erineva temaatikaga situatsiooniülesandeid nagu taaselustamine, hulgitraumadega patsientide abistamine, sünnitusabi, triaaž väli- ja haigla tingimustes jms. Vähemalt kahel korral suurõnnetuse simulatsiooni lahendamisel tuuakse kannatanuid Rakvere haiglasse. Kasutusele tuleb ka välihaigla, mille me paneme üles koostöös Tallinna Kiirabiga.“

Erinevaid kriisisituatsioone harjutatakse alates kella 10st Kadrina keskkoolis, Kadrina spordihoones, Tristvere kohvikus, Kadrina viadukti juures, Kadrina rahvamajas, Haka Plast OÜ juures, Hulja mõisas, Maanteeameti Ida regiooni hoone juures ning Rakvere linnuses. Traumapäev lõpeb orienteerivalt kell 19.

Traumapäeva toimumise ajal on Rakveres ja Kadrina vallas liikumas tavapärasest tunduvalt rohkem kiirabisõidukeid.

„Selleks, et minimaalselt häirida igapäeva elu, sõidavad kiirabibrigaadid järgides kõiki liikluseeskirja reegleid ning ei kasuta vilkureid ega sireene,“ kinnitas dr Arkadi Popov.

Rakvere haigla palub haiglasse pöörduvate patsientide ja nende sugulaste mõistvat suhtumist, kuna õppusest johtuvalt võib ajavahemikul kella 10–12 ja 15–17 Rakvere haigla erakorralise meditsiini osakond olla ajutiselt ülekoormatud ning ooteajad osakonnas võivad olla pikemad kui tavaolukorras.

Traumapäeva osaleb kokku 12 kiirabibrigaadi – 4 Regionaalhaigla kiirabibrigaadi sh1 reanimobiilibrigaad, 2 Tallinna Kiirabi brigaadi, 1 Karelli Kiirabi brigaad, 2 Tartu Kiirabi brigaad1, 1 Pärnu Kiirabi brigaad, 1 kaitseväe kiirabibrigaad ning 1 kiirabibrigaad Leedust. Lisaks kiirabibrigaadidele osalevad traumapäeval Rakvere haigla, Kirde Kaitseringkond, Kõrgem Sõjakool, Päästekolledž, Rakvere Päästekomando, Kadrina keskkool, Kadrina vallavalitsus, Tristvere kohvik, Haka Plast OÜ, Kadrina rahvamaja ja huvikeskus, Kadrina Spordihoone ning Hulja mõis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles