Kiri: Rattaöö aitab ohvritele psühhoteraapiat pakkuda

, Virumaa Naiste Tugikeskus MTÜ juhataja ja jurist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Virumaa Naiste Tugikeskus MTÜ oli tänavu korraldatud Rakvere rattaöö heategevuspartner, mille tulemusena saadi toetust 3635 eurot. Toetuse kasutamise üks eesmärk oli psühhoteraapia pakkumine vägivalla ohvriks langenud naistele ning teine Virumaa Naiste Tugikeskuse tegevusest teavitamine Virumaal.

Juunikuust augustini on psühhoterapeut Kait Sinisalu juures nõustamisel käinud kaheksa naist, kokku 47 tundi. Psühhoterapeudi teenust vajanud ohvrid on kogenud nii füüsilist, vaimset, majanduslikku kui seksuaalset vägivalda. Üks terapeudi vastuvõtul käinu viibis ka turvakodus oma lastega. Teised naised turvakodu teenust ei ole vajanud.

Psühhoterapeudi abi oli naistel tarvis vägivaldse suhte katkestamiseks ning selleks, et nad suudaksid iseseisvalt eluga edasi minna. Üks psühhoterapeudi abi vajanud naine oli vägistamise ohver. Nelja naise puhul oli samal ajal käimas kohtumenetlus (näiteks laste hooldusõiguse küsimuses), mistõttu oli neil tarvis emotsionaalset tuge sellega toime tulemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles