Juhtkiri: Joodikute õnnepäevad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimasel ajal on Virumaa Teatajas ilmunud järjest pildid ja video Rakvere tänavatel silma hakanud eluheidikutest – joodikutest. Eks nad ole ju varemgi linnakodanike silma riivanud, aga alates 1. juulist jõustunud uus korrakaitseseadus, mis lubab avalikes kohtades alkoholi pruukida, annab neile ka politsei eest lisakaitse.

Eks seaduse eesmärk oli ju hoopis midagi muud – võimaldada korralikel inimestel pargis piknikku pidada või avalikus kohas kuuma ilmaga üks külm õlu rüübata, mis loomulikult kedagi ei häiriks. Paraku aga on asjalood nii, et seadusepügalast leiavad hoopis kaitset kõikvõimalikud probleemsed tegelased.

Seaduses on välja toodud, et oma tegevusega ei tohiks teisi inimesi häirida. Kui vaadata Virumaa Teataja digiväljaandes üleval olevat pisut üle kaheksa minuti pikkust videot toimetusehoone vastas toimunust, siis tundub, et miski üht keskmist rakverlast väga ei sega. Vähemasti teevad kõik möödujad näo, et joodikute tegevus ei lähe neile korda, või äärmisel juhul saadetakse joodikute suunas põgus altkulmupilk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles