Lahkus Eesti teatri suur härrasmees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahkus Eesti teatri suur härrasmees Peeter Jakobi.
Lahkus Eesti teatri suur härrasmees Peeter Jakobi. Foto: Rakvere Teater

Rakvere teatri kauaaegse raudvara Peeter Jakobi, tõelise teatrirüütli ja mõistva inimese teatriteed meenutavad rollid don Juanist ja don Quijotest “Käpipuu vennaskonna” Traadini. Tõeline härrasmees ja tõsine töömees, otsekohene inimene, lojaalne sõber ja hea nõuandja, kes võis aga ka tooli puruks lüüa, kui miski sattus vastuollu tema põhimõtetega, iseloomustavad Peeter Jakobit endised kolleegid.

Rakvere teatri peanäitejuht Üllar Saaremäe ütles, et Peeter Jakobi oli sada protsenti teatrimees. “Tegu oli tõelise eestiaegse härrasmehega, kelle suhtumine teatrisse, töösse ja kolleegidesse oli väga tõsine ning lugupidav. Kunagi ei vaadanud ta, kuidas läheneda rollidele kergema vastupanu teed. Tal olid enda suhtes suured nõudmised ja ka suured kahtlused,” rääkis Saaremäe.

Just Peeter Jakobi valmisolek don Quijote rolliks tõi Üllar Saaremäe Rakverre. Esmalt lavastama, hiljem peanäitejuhiks. “Küsisin temalt nõu, kui mulle oli tehtud see ettepanek. Tema oli kahe käega poolt,” meenutab Saaremäe tema ja teatri saatust määranud soovitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles