Kundas põles keldriboks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuli. Foto on illustratiivne.
Tuli. Foto on illustratiivne. Foto: Toomas Huik / Postimees

Eile kell 15.08 teatati häirekeskusele tulekahjust Kunda linnas Kasemäe tänaval. Teataja sõnul tuli keldrist suitsu ja kostus kummalist krõbinat.

Päästjate kohale jõudes selgus, et keldris põleb üks boks. Päästjad kustutasid põlengu kella 15.28ks. inimesed kannatada ei saanud.

Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

Päästjad paluvad, et majaelanikud koristaksid ühiselt keldrid ja trepikojad. Sellel on mitu olulist väärtust – puhtam keskkond, väiksem võimalus tulekahju tekkeks ja taaskasutus. Prahi koht on prügimäel ja väärtuslik ei tohi tolmuses keldris passida!

Tulekahju korral mõjutab keldris oleva põlevamaterjali maht põlemistemperatuuri, mida rohkem põlevmaterjali seda kuumem. Põlemistemperatuur omakorda mõjutab paneelide vastupidavust. Lisaks võib põlemissuits olla väga mürgine, kuna keldrisse koguneb aja jooksul erisuguseid asju. Keldritesse viiakse ehitusmaterjale (sh värvid, lakid), vanu majapidamismasinaid (nt külmik), vanad gaasimahutid, isegi lõhkematerjali.  Selliste materjalide süttimine või plahvatamine on majaelanikele äärmiselt ohtlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles