Kaido Höövelson ja Ülle Lichtfeldt haaravad künnivõistlustel traktorirooli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Höövelson kombainide töödemonstratsioonil Voore Farmi põllul Kulinas.
Kaido Höövelson kombainide töödemonstratsioonil Voore Farmi põllul Kulinas. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Eesoleval nädalavahetusel toimuvad Olustveres Teenindus- ja Maamajanduskooli õppetalu maadel Eesti künnimeistrivõistlused, mille raames leiab aset eraldi VIPide künnivõistlus, kus omavahel võtavad kündmises mõõtu Ivari Padar, Ülle Lichtfeldt, Baruto ehk Kaido Höövelson, Heiki Raadik, Ott Kiivikas, Jüri Muttika ning Igor Mang.

Künnimeistrivõistlused avab põllumajandusminister Ivari Padar.

”Künnimeistrivõistlused on traditsioon ja iga-aastane suursündmus Künniseltsile, kuhu kogunevad eksperdid Eestist ja välisriikidest, et vahetada kogemusi ja õppida midagi uut mulla harimise kunsti kohta,” sõnas Eesti Künniseltsi juhatuse liige Riho Kala. ”Kuna eelmine aasta osutus meelelahutuslik VIPide künnivõistlus nõnda populaarseks, siis oleme ka sel aastal otsustanud lisaks meistrivõistlusele korraldada ka eraldi VIPide künnivõistluse, kus võtavad kündmises mõõtu nii meelelahutustegelased ja sportlased kui ka tuntud ärimehed ja poliitikud,” lisas Kala.

Võistlustele on oodatud meisterkündjaid ja noorkündjaid nii Eestist, Lätist, Leedust, Inglismaalt, Saksamaalt ja Soomest. Künnivõistlusi peetakse kokku neljas võistlusklassis: pöördatrade vaba- ja meistrite klass, noorkündjate klass ja meistrite klass tavaatradel.

Päeva lõpuks selgitatakse välja parimad meisterkündjad pöörd- ja tavaatradega, üldarvestuses esimese koha saavutanu sõidab järgmisel aastal Eestit esindama maailmameistrivõistlustele Taanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles