Urmas Laht: “Seakasvatajad on riigi peale väga pahased”

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stiilinäide ettevaatusabinõudest Urmas Lahele kuuluvast Vajangu seafarmist.
Stiilinäide ettevaatusabinõudest Urmas Lahele kuuluvast Vajangu seafarmist. Foto: Marianne Loorents

Keegi ei uskunud, et seakatk Läti piirilt nii ruttu riigi teise otsa jõuab. Kuni hetkeni, mil politseinik nägi Ida-Virumaal Lüganuse vallas mööda teed metssiga enda poole tuigerdamas.

Virumaa tuntuim seakasvataja, Eesti Tõusigade Aretusühistu nõukogu liige Urmas Laht, teadsime seni, et katk on meist kaugel, kas see on üllatav, et nii lühikese aja jooksul jõudis taud üle kahesaja kilomeetri põhja poole?

See on üllatav. Samas on selge, et katk on jõudnud siia inimtegevuse tõttu. See tähendab, et keegi on ostnud Lõuna-Eestist või Lätist nakatunud lihasaadust ja selle taudi siia kandnud. Või on siinsed jahiarmastajad käinud Lätis jahti pidamas. On teada, et kui Lätis on jahimees lasknud maha metssea ja viinud vastavasse kogumispunkti, siis maksab riik talle üle aasta vanuse metssea eest 200 eurot ja alla aasta vanuse eest 50 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles