Ülle Lichtfeldt rihib traktori vaole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Lichtfeldt künnivõistlusel küll pjedestaalile ei mahtunud, kuid sai žürii poolt kiita kui kõige ilusamini traktorist väljuja.
Ülle Lichtfeldt künnivõistlusel küll pjedestaalile ei mahtunud, kuid sai žürii poolt kiita kui kõige ilusamini traktorist väljuja. Foto: Marianne Loorents

Hommikul kell 8 tõmbab Ülle Lichtfeldt tõhusad töösaapad jalga ja kiirustab põllule. Paneb traktorile hääled sisse ja hakkab harjutama. Vagu peab saama noolsirge ja künd kaunis!

Tütar kooliteele saadetud, on Ülle Lichtfeldtil enne hommikust teatriproovi aega paar tundi põllukamarat keerata. Traktoriga Case on künnivõistlusteks valmistuv näitlejanna tuttav nädala jagu. Just nii kaua on ta Tinno talu peremehe Heiki Tinno ja Kaasikmäe talu peremehe Enn Ambose käe all Kõrveküla põldudel sirge vao ja täpse ruudu kündmist treeninud.

Hommikuhalli taeva all lõõtsuvas lõunatuules ootab põlluservas punane traktor. Naeruse olekuga Heiki Tinno lausub esimese asjana, et Ülle Lichtfeldt on väga hea traktoristiõpilane. “Ta võtab asja väga tõsiselt. Teatriinimesel on väga hea mälu, kõik jääb kiiresti meelde. Õppimise ind on suur, ta jätab või une magamata, et kündma tulla. Ülle võiks minna võistluskündi tegema, mitte vippide kündi,” räägib Heiki Tinno põllu veeres, kus on näha kõik eelmiste päevade harjutuslapid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles