Tänavamuusikutest folgistaarideks

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukerdajad esinesid tänavu 1. septembril koolirahu väljakuulutamisel Viljandis. Muusikutest-näitlejatest koosneva bändi esinemiskava on tihe.
Ukerdajad esinesid tänavu 1. septembril koolirahu väljakuulutamisel Viljandis. Muusikutest-näitlejatest koosneva bändi esinemiskava on tihe. Foto: Elmo Riig

Kes ei mäletaks vesise ninaga poisikesi Viru Folgi ajal Käsmus tänavaveerel pilli tinistamas. Kui vedas, andis keegi ka raha, kui ei, siis ei, poistele sobis lihtsalt niisama oma esimesi muusikusamme ukerdada.

Algelisest ukerdamisest jõuti aga peagi suurte sammudeni ning nüüd on ­indie-folki viljelev peaasjalikult kultuuritudengitest ja/või rahvamuusikutest koosnev ansambel Ukerdajad üks neist bändidest, keda folgipapad esinejate nimekirjast juba naljalt välja ei jäta.

Noorema rahva seas said Ukerdajad kiiresti tuntuks ning praegu täidab bändi väljahõigatud nimi iga rahvamaja saali tüdrukute kiljumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles