Filmi autor jäi Rakvere looga rahule

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Rakvere romaan - ajalooline tõde või kirjaniku fantaasia?" filmivõtted.
"Rakvere romaan - ajalooline tõde või kirjaniku fantaasia?" filmivõtted. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Pühapäeval, 28. septembril esilinastus Rakvere teatrikinos ajalooline dokumentaalfilm "Rakvere romaan - ajalooline tõde või kirjaniku fantaasia?", mis filmi autori Jaanus Leki sõnul igati huvitav välja kukkus.

"Esilinastus läks ladusalt, publikut oli, linnaesindajad olid kohal, tänati ja kiideti filmi idee autoreid," võttis Lekk esilinastuse mõne sõnaga kokku.

Kuigi kinos filmi rohkem ei näidata, on see tasuta vaatamiseks üles laetud internetti, samuti on filmi endale tellinud raamatukogud ja koolid.

"Rakvere gümnaasium plaanib ühel pimedal sügishommikul teha kooliperega filmi ühisvaatamine. Selline autorihommik," kõneles Jaanus Lekk.

Filmi autori sõnul oli ette võetud projekt tõsine suutäis. "Kui mul poleks olnud abilisi, siis ilmselt me sellist filmi täna vaadata ei saaks," lisas Jaanus Lekk lõpetuseks.

Filmi saad vaadata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles