Müüt: kanepit suitsetada on ohutu

, Rakvere politseijaoskonna noorsoopolitseinik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorsoopolitseinik Aleksei Osokin.
Noorsoopolitseinik Aleksei Osokin. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Kanepi üha laialdasemale pruukimisele aitavad kaasa ka igasugused müüdid: looduslik kraam, ei see tee tervisele midagi halba, suitsetamisel tekib pingelangus, mured kaovad ja üleüldse on imehea olla.

Selliste põhjenduste ja vabandustega algabki tegelikult narkomaaniks kujunemise tee. Üha enam ja enam soovitakse saada kaifi, tundes peagi, et kanepist ei piisa. Ja võetaksegi kasutusse järgmised ja kangemad ained. Tegelikkuses ei kao mured ju kuhugi, need ainult ununevad korraks.

Oma piirkonnas on mul infot alaealiste kanepitarvitajate kohta. Selle teabe põhjal võin kinnitada, et see teema on noorte seas üha populaarsemaks muutunud. Kuigi kanepi tarvitamine on keelatud nii alaealistele kui täiskasvanutele, oskavad piire õige ja vale vahel tõmmata enamasti täiskasvanud. Lastel käib maailma avastamisega kaasas sageli uudishimu. Nagu üks nooruk mulle ütles, peab elus kõike proovima. Ütlesin vastu, et ei pea, ja küsisin, miks peaks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles