Puskariajaja jäi oma minitehasest ilma

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõud puskariajamiseks vajaliku toorme hoidmiseks.
Nõud puskariajamiseks vajaliku toorme hoidmiseks. Foto: Politsei

Möödunud nädalal avastas politsei Sõmeru vallas puskari ajamiseks vajalikud seadmed ja toorainet, mille mundrikandjad konfiskeerisid.

Rakvere politsei sai vihje võimaliku puskari ajamise kohta Sõmeru vallas ühes külas asuva eramu kõrvalhoones. Möödunud nädalal kontrollis piirkonnapolitseinik vihjet ja talle avanes kõrvalhoones vaatepilt, kus räpases ruumis oli mitu suurt nõud. Gaasipliidil oli valmis pandud puskariaparaat, mis oli ühendatud prügikonteinerist valmistatud jahutusnõuga. Kontrollimise hetkel salalake tootmist ei toimunud.

Politsei võttis kaasa kaks puskariaparaati, mis saadetakse ekspertiisi . Lisaks veel kaks nõud, milles oli meski. Ekspertiis selgitab, kas puskariaparaadiga ja toorainega on võimalik alkoholi valmistada.

Rakvere konstaablijaoskonna piirkonnapolitseinik Avo Koppas ütles, et seaduse järgi ei tohi puskariaparaati ise valmistada ega ka kodus hoida. Majaomaniku suhtes alustati väärteomenetlus alkoholiseaduse alusel.

Kohtus süüdi mõistmise korral saab puskariaparaadi omamise eest karistada aresti või kuni 800 euro suuruse trahviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles