Valge suleline näitas end viinaköögi juures

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hõbehaigur jäi loodusfotograaf Jaanus Pritsi objektiivi ette laupäeval, mees ise nägi siinkandis pigem haruldast lindu esimest korda.
Hõbehaigur jäi loodusfotograaf Jaanus Pritsi objektiivi ette laupäeval, mees ise nägi siinkandis pigem haruldast lindu esimest korda. Foto: Jaanus Prits

Paistab, et Vihula on maagiline koht, sest meelitab enda juurde muudkui erilisi linde. Suvel lendasid seal jäälinnud, nüüd nähti aga lumivalget tiivulist, kelle nimi viitab hoopis ühele väärismetallile.

Tegu on hõbehaigruga, kes Lõuna-Eestis juba sagedasem külaline, aga Põhja-Eestis nähakse teda harvem. Loodust pildistav hobifotograaf Jaanus Prits püüdis linnu pildile laupäeval ja jällegi Vihula mõisa lähistel. Kevadel ja suvel poseerib talle sealsamas jäälind.

Teadmine, et hõbehaigur sealkandis tegutseb, jõudis piltnikuni hea tuttava loodusemehe Peeter Hussari kaudu. Nii mindi lindu koos vaatama. Kuna teda näha polnud, oli meestel peaaegu juba plaan Vihula paisjärve äärde sõita, et ehk seal on rohkem lootust, kui hõbehaigur end viinaköögi juures täies hiilguses näitas. “Täiesti esimest korda nägin seda lindu, aga väga palju ei saanudki pilti teha, paarsada kaadrit ja neist viis–kuus tulid kõlblikud fotod,” pajatas Prits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles