Puskariajaja jäi oma minitehasest ilma

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei konfiskeeritud puskariajamise aparaat ja prügikonteinerist tehtud jahutusnõu.
Politsei konfiskeeritud puskariajamise aparaat ja prügikonteinerist tehtud jahutusnõu. Foto: Politsei

Möödunud nädalal avastas politsei Sõmeru vallas puskari ajamise seadmed ja tooraine, mille mundrikandjad konfiskeerisid.

Rakvere politsei sai vihje võimaliku puskariajamise kohta Sõmeru vallas ühes külas asuva eramu kõrvalhoones. Möödunud nädalal kontrollis piirkonnapolitseinik vihjet ja nägi kõrvalhoones räpases ruumis mitut suurt anumat. Gaasipliidile oli valmis pandud puskariaparaat, mis oli ühendatud prügikonteinerist valmistatud jahutusnõuga. Kontrollimise hetkel salalaket ei valmistatud.

Politsei võttis kaasa kaks puskariaparaati, mis saadetakse ekspertiisi. Lisaks veel kaks nõu, milles oli meski. Ekspertiis selgitab, kas puskariaparaadiga on toorainest võimalik alkoholi valmistada. Rakvere konstaablijaoskonna piirkonnapolitseinik Avo Koppas ütles, et seaduse järgi ei tohi puskariaparaati ise valmistada ega ka kodus hoida. Majaomaniku suhtes alustati väärteomenetlust alkoholiseaduse alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles