Hoidistekonkurss kibeleb võitjaid välja selgitama

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoidised.
Hoidised. Foto: Arvet Mägi

Virumaa Teataja, Käänu talu ja tänavu ka Kaarli rahvamaja eestvedamisel toimuva hoidistekonkursi “Paabu 2014” võitjad selgitatakse välja 21. novembril Art Cafés. Virumaa Teataja toimetusse on jõudnud juba esimesed võistlustööd.

Isuäratava murakamoosi saatis oma tütrega toimetusse naisterahvas, kes on mõelnud mitmel aastal konkursist osa võtta, kuid eemal viibimise tõttu pole see õnnestunud.

Seega on ka kõigil teistel, kes soovivad oma hoidised või napsud võistlustulle saata, just õige aeg keldririiulid üle vaadata, parimad hoidised sealt välja valida ja Virumaa Teataja toimetusse tuua.

Hoidistekonkurssi on korraldatud juba kolm aastat. Selleaastane konkurss toob ka väikese muudatuse. Kui esimesel kolmel aastal on konkursil olnud kaks kategooriat: soolaste ja magusate hoidiste kategooria, siis nüüd lisandub kolmaski. Nimelt ootame konkursile žüriile hindamiseks ka koduveine ja likööre.

Soolaste ja magusate hoidiste kategoorias pälvivad auhinna mõlema kategooria kolm esimest, koduveinide ja likööride seast valitakse parimad, mis saavad samuti pärjatud. Lisaks jätab žürii endale õiguse välja anda eriauhindu.

Võistlustöid (purk hoidisega või veini- või likööripudel) oodatakse endiselt Virumaa Teataja toimetuses (Rakvere Pikk tänav 8).

Purgile või pudelile võib kirjutada hoidise või veini/likööri nime ja koostise, aga kindlasti ei tohi purgile märkida hoidistaja nime, sest ainult nii saab tagada erapooletu hindamise. Toimetusse toodud võistlustööd nummerdab toimetuse töötaja kohapeal. Võistlustööga peab olema kaasas paber, millel kirjas hoidise valmistaja nimi, kontaktandmed, kas tegemist on soolase või magusa kategooria võistlustööga, ja soovitavalt retsept.

Auhinnalaua katavad Virumaa Teataja, Segers Eesti OÜ, Kaarli rahvamaja, Väike Ingel ja Käänu talu. Soe tuba ja lahked abikäed on Art Café poolt.

Žürii paneme kokku meie söögikohtade omanikest, juhtidest, kokkadest ja muul moel toitlustusega seotud Virumaa inimestest.

Loomulikult ei puudu žüriist ka Gurmee Gala liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles