Liikluskindlustus muutus uue kuuga

, ERGO kindlustusdirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uut seadust silmas pidades tasub pikalt seisva ja kehtiva liikluskindustuslepinguta sõiduki ajutiselt registrist hoopis kustutada.
Uut seadust silmas pidades tasub pikalt seisva ja kehtiva liikluskindustuslepinguta sõiduki ajutiselt registrist hoopis kustutada. Foto: Ove Maidla / Postimees

Eilsest hakkas kehtima uus liikluskindlustuse seadus, mis puudutab rohkem kui 600 000 Eesti inimest – kõiki mootorsõidukite omanikke ja kasutajaid.

Kõigepealt meeldetuletuseks põhitõde: liikluskindlustus on kohustuslik vastutuskindlustus, mis kaitseb sõidukiomanikku ootamatu rahalise nõude eest. Ilma liikluskindlustuseta varitseks iga sõidukiomanikku sadadesse tuhandetesse eurodesse ulatuda võiv finantsrisk.

Piisab vaid põhjustada liiklusõnnetus, kui kannatanult saabub rahanõue kas isikukahjude või sõiduki remondi hüvitamiseks, mis varem või hiljem ka täita tuleb. Samavõrd oluline on muidugi see, et liikluskindlustus tagab kannatanutele valuraha kiire sujuva kättesaamise, mida süsteemi puudumisel tuleks ilmselt sagedasti kohtu kaudu välja nõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles