Kiri: Ville-Markus Kella mälestuseks

, Muusik Viru-Nigulast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavusel aastal on vikat lõiganud iseäranis isukalt muusikapõldu. Kuulsaid muusikuid on lahkunud ridamisi, kui meenutada Peeter Sauli või Jaak Joalat, Rakvere saatis mõni aeg tagasi igavikku austatud orkestrijuhi ja pedagoogi Jüri Takjase ning alles hiljuti lõpetas helisemise veel üks kelluke – Ville-Markus Kell.

Läinud reedel saatis seltskond muusikainimesi, nende seas sümfoonikute esindaja Anu Tali ja koorijuhtide poolt Aarne Saluveer, viimsele teele vahepeal ka Väike-Maarja rahvamaja juhtinud Ville-Markus Kella.

Ärasaatmine läks nagu Tallinna krematooriumis tavaks – konveiermeetodil, ikka inimese nimi ja kellaaeg elektrontablool – justkui Balti jaamas rongi ootel. Samas väga südamlik ja lihtne. Lugeja peatus Juhan Liivi ja Jaan Kaplinskit appi võttes pea kõigil Ville-Markuse elu olulisematel etappidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles