Kohus saatis kaks tapjat pikaks ajaks trellide taha

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere kohtumaja
Rakvere kohtumaja Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Viru maakohus mõistis täna varem korduvalt karistatud 42-aastase Veiko Lõometsa ja 30-aastase Kalle Räägu süüdi inimese tapmises ja määras neile pika vangistuse.

Lõometsale mõistis kohus kaheksa aastat vangistust, millele lisandub eelmisel aastal kehalise väärkohtlemise eest tingimisi mõistetud aasta pikkune karistus. Seega tuleb mehel trellide taga olla 9 aastat.

Kalle Rääku karistas kohus seitsme ja poole aasta pikkuse vangistusega, millele lisandub eelmisel aastal kehalise väärkohtlemise ja süstemaatilise varguse eest tingimisi mõistetud karistus üks aasta ja üheksa kuud. Seega on kogu karistuse pikkus 9 aastat ja kolm kuud.

Mõlemad mehed peavad tasuma 887 eurot menetluskulud, 136 eurot surnukeha ekspertiisi kulud ja 2068 eurot DNA ekspertiisi maksumuse.

Lisaks peab Lõomets tasuma kahe advokaadi teenustasu: riigi poolt määratud kaitsjale 240 eurot, enda palgatud advokaadile 2073 eurot.

Rääk peab tasuma kaitsetasu 2073 eurot.

Süüdistuse järgi peksid Rääk ja Lõomets eelmise aasta 17. augustil Rakveres Kastani puiestee pargis surnuks 35aastase mehe.

Mõlemad kohtualused end süüdi ei tunnistanud. Kohtuotsus ei ole lõplik, vaid seda saab edasi kaevata Tartu ringkonnakohtule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles