Rakvere volikogu hakkab juhtima päästerõngas

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energiast pulbitsev Toomas Varek on sportlik mees, kes tänavu läbinud jalgrattal ligi 4000 kilomeetrit.
Energiast pulbitsev Toomas Varek on sportlik mees, kes tänavu läbinud jalgrattal ligi 4000 kilomeetrit. Foto: Marianne Loorents

Reformierakond jõudis Rakveres üksmeelsele kokkuleppele, et 1. novembril Lääne-Viru maavanemaks siirduva Marko Tormi asemel saab volikogu esimeheks kogenud poliitik Toomas Varek.

Selle valiku kiitsid heaks ka koalitsioonipartnerid. Reformierakonna Rakvere piirkonna juht Aleksander Holst ütles, et Varek on igati vääriline ja kõigile sobiv esimehe kandidaat.

“Ettepanek on tehtud ja pärast väikest arupidamist nõusolek antud, see pole sugugi edevusest,” ütles Varek, kes otsust tehes võttis arvesse, et meil on suure juhtimisoskusega ja kohalikku elu hästi tundev linnapea ning teovõimeline volikogu koosseis. “Roostes ma pole,” ütles ta.

Kuigi Varek on teatanud korduvalt oma soovist poliitikast tagasi tõmbuda, on suurte kogemuste ja nakatava energiaga mees taas ja taas vajalikuks osutunud.

“Eks ma olen siin natuke päästerõngaks olnud,” nõustus ta, “aga miks mitte oma kogemusi linna heaks rakendada.”

Toomas Varek on olnud varem kahel perioodil Rakvere linnapea.

Pikka aega oli vitaalne poliitik riigikogu spiiker, ajutiselt ka siseminister.

Ta rääkis, et uut vunki andis periood, kui teda kutsuti Andres Jaadla asemel linnapea kohale pärast seda, kui oli 12 aastat riigikogus olnud.

“See andis särtsu juurde, samas pole volikogu esimehe töö väga pingeline,” lausus Toomas Varek.

Enne reformierakonda astumist kuulus Varek keskerakonda. Marko Tormi asemel tuleb Rakvere linnavolikokku tõenäoliselt Janno Jõe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles