Seitse filmi loob uue entsüklopeedia

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valminud on “Lennart Meri soome-ugri rahvaste filmientsüklopeedia” uus, täiendatud väljaanne – DVD-kogumik Lennart Meri dokumentaalfilmidega. Kolmel DVD-l on seitse dokumentaalfilmi aastatest 1970–2011, kokku kaheksas keeles.

Esimesel DVD-l on Tallinnfilmis toodetud “Veelinnurahvas” (1970), “Linnutee tuuled” (1977) ja “Linnutee tuultest” esialgu välja jäänud materjalist hiljem kokku monteeritud “Šamaan” (1997). Teisel plaadil on Eesti Telefilmis valminud “Kaleva hääled” (1985) ja “Toorumi pojad” (1989), kolmandal dokumentaalfilmid “Liivlaste lood” (režissöör Enn Säde, Eesti Telefilm 1991), “Tantsud Linnuteele” (režissöör Jaak Lõhmus, Estinfilm 2011) ja Lennart Meri filmirännakute fotoalbum.

Filmid on varustatud tõlgetega soome, ungari, inglise, saksa, prantsuse, vene ja eesti keelde, “Liivlaste lood” on ka liivikeelse versioonina. Kogumikuga kaasneb eesti- ja ingliskeelne buklett põhjaliku infoga seitsme filmi kohta, samuti kirjutised Rein Maranilt, Enn Sädelt, Tõnu Seilenthalilt ja Jaan Kaplinskilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles