Pärijate hüpped ajabatuudil

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas esimesena valminud lehekülg 23 on mõlemas raamatus ikka samasugune, uurivad Evelin Tiiter (vasakul) ja Liivi Heinla.
Kas esimesena valminud lehekülg 23 on mõlemas raamatus ikka samasugune, uurivad Evelin Tiiter (vasakul) ja Liivi Heinla. Foto: Meelis Meilbaum

Kadrinas on nüüd ajamasin. Kel uudishimu, saab sellega vuhiseda tuulekiirul mööda aastakümneid ja isegi aastasadu. Tarvitseb vaid küsida: “Mida teame Kadrinast?”

Just ajaränduri veidi peadpööritav tunne tabab Liivi Heinla ja Evelin Tiiteri “Kadrina lugemiku” lehitsejat. Legendid, ajaloodokumendid, fotod, plaanid, ajaleheväljalõiked, mälestused ... Koos katketega kirjanike teostest ning praeguste õpilaste uurimustest ja omaloomingust loovad need kirju ja elava Kadrina koduloo mustri. Pärimuse mustri. Iga lehekülje serval Kadrina seelikutriibustikul ajakangas – kõneks oleva teema tähtsamad faktid.

Lugemik kannab numbrit üks, ning kuna õpetajate ideed ja ainekava on sootuks avaramad, kui sajale leheküljele mahtus, on raamatule oodata järge. Esmalt aga valmivad lugemikuga kaasas käivad töölehed ja kuldvillakud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles