Kirjutan südamelt ära

Keio Soomelt
, Rakvere kultuurikeskuse direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keio Soomelt.
Keio Soomelt. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Pühapäevane hommik algas sõna otseses mõttes kuldses sügises. Kuldne päike säras värvilistel puudel, õhk oli karge ja selge. Armas sügisene Eesti ... Kuni kurikuulsa meeleavalduseni jättis kooseluseadus mind üsna külmaks, ent pärast ühte tundi pühapäevasel Toompeal tunnen, et tahan kodanikuna sõna sekka öelda.

Ma ei tea, miks ma sinna tegelikult üldse läksin – oli see uudishimu või mingi teatud masohhism, igatahes sammusin selles kuldses sügispäikeses ka mina nõlvast üles.

Kohale jõudes sain aru, et siin ei ole võimalik erapooletuks jääda, seda lihtsalt ei lubata. Esimene ja vist kõige enam häirinud asjaolu oligi see, et ma pidin valima poole. Neil tundidel ei olnud sellel platsil ruumi aruteluks ega argumentideks, oli vaid jagunemine “meieks” ja “teieks”. Olen arvamusel, et praeguses pisut ärevas välispoliitilises olukorras peame püüdlema maksimaalse rahvusliku ühtsuse poole. Seega ei suuda ma mõista seltskonda, kes külvab mingit kummalist rahvuslikku vastuolu ja vaenu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles