Déjà vu Toompeal: minevikuparalleelid

Jüri Lainevoog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Lainevoog.
Jüri Lainevoog. Foto: Meelis Meilbaum

Toompeal korraldatud meeleavaldus perekonna ja demokraatia kaitseks – peavoolumeedias samavõrra mustatud kui Hirvepargi kogunemine kakskümmend seitse aastat tagasi – väärib ajaloos kohta tema kõrval.

Kui jälgin praegust tralli kooseluseaduse ümber, ei saa lahti tundest, et olen midagi sarnast juba näinud. See déjà vu põhineb kolme kümnendi tagusel ideoloogiavõitlusel, mida “nõukogude rahvaste sõbralikku perre” kuuluv ja vääramatult progressiteed sammuv Eesti NSV pidas Läänes pesitseva “tagurliku emigratsiooniga”.

Viimased mäletatavasti arendasid “möödanikuunistustes aeledes” väsimatult “laimukampaaniaid” ning üritasid igal muulgi viisil rahva üha hoogsamalt pöörlevale õnnerattale kaikaid kodaraisse loopida – just täpselt nii, nagu Varro Vooglaidi juhitav SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) takistab kurikavalalt tänase Eesti vabariigi seaduste sulandumist ajakohasesse Euroopa Liidu seadusandlusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles