Animafilmid jõuavad ka bussidesse

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buss. Pilt on illustreeriv.
Buss. Pilt on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Esimest korda jõuab ratastele Priit Pärna animafilmifestivali alafestival, mis kannab nime Bussianimatsioon. Animatsioone näidatakseGo Busi kaugliinibussides 20. oktoobrist kuni 2. novembrini.

“PPAFFi missiooniks on inimestele animatsiooni lähemale toomine. Otsime seetõttu igal aastal programmi näitamiseks põnevaid paiku. Tänavuse PPAFFi kavas on viis alafestivali, millest Bussianimatsioon toimub Go Busi bussides,” sõnas PPAFFi peakorraldaja Indrek Jurtšenko.

Bussianimatsiooni programmi näeb kolmekümnes Go Busi bussis Saare-, Hiiu-, Läänemaa, Pärnu ja Rakvere kaugliinidel. Programm kestab 1 tund ja 40 minutit ning on kõigile bussireisijatele tasuta.

“Usume, et animafilmid võidavad sellega juurde uusi sõpru. Ühtlasi loodame teha väikest viisi ajalugu, sest ratastele jõuab filmifestival Eestis esmakordselt,” rääkis PPAFFi alafestivali bussidesse toomist Go Busi arendusjuht Raul Ruuder.

Peakorraldaja sõnul tuleb Bussianimatsiooni käigus esitlusele läbilõige festivali filmidest. “Valik on pigem neutraalne, kuid samas pilkupüüdev ning meelelahutuslik. Selles leidub midagi igale maitsele, ka lastele, kellele oleme sõidu ajaks välja valinud kolm filmi,” ütles Indrek Jurtšenko.

Priit Pärna animafilmifestival sai alguse 2012. aastal Tapal ning kutsuti ellu rahvusvaheliselt tunnustatud Eesti animafilmirežissööri Priit Pärna auks. Tänavu toimub PPAFF kolmandat korda ning kestab 13. oktoobrist 2. novembrini.

Kokku on kavas seitse erinevat programmi ja üle 50 animatsiooni Lõuna-Koreast, Tšehhist, Horvaatiast ja Eestist. Festivali eestvedajaks on Tapa Vallavalitsus ja suurimateks rahastajateks Hasartmängumaksu Nõukogu ning Eesti Filmi Instituut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles