Piirkonnapolitseinikud ilmusid rahva ette teises rollis ja uute ülesannetega

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Fuchs
Kristi Fuchs Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Alates 1. oktoobrist Eesti politseis kehtivatest struktuuri­muutustest puudutab inimesi kõige rohkem piirkonna­politseinike töö ümber­korraldus, mille eesmärk on kogu­konna­keskne korrakaitse.

Hiljuti maavalitsuses käinud politsei- ja piirivalveameti endine peadirektor, nüüd siseministeeriumis leiba teeniv Raivo Küüt selgitas, et ekslikult arvatakse Eesti nii väikese olevat, et siin on ainult üks kogukond. Kogukonna määravad geograafiline asend, inimeste haritus, keel, kultuur, ettevõtlus, töötuse määr ja muud faktorid. Seega on Eesti piirkonnad ehk kogukonnad küllaltki erinevad. Näiteks korrakaitsega seonduvad probleemid Ida-Virumaal erinevad probleemidest Saare- või Võrumaal.

Alates 1. oktoobrist ei ole maakonnas enam kolme konstaablijaoskonda, vaid piirkonnapolitseinike tööd juhib Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles