Nädala kaja: Hirm sööb hinge seest

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva Samolberg-Palmi.
Eva Samolberg-Palmi. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

See ei ole minu peakiri, näppasin selle Rainer Werner Fassbinderilt, saksa filmirežissöörilt ja stsenaristilt. Elupõletajast Fassbinder suri hea hulk aastaid tagasi kokaiini üledoosi tõttu, kuid tema kunagi kirja pandud sõnadega saab iseloomustada väga hästi ka praegust elu.

Kes mida kardab? Mida sina kardad? Hardi Volmer kardab pimedust, mõni kardab hiiri, mõni ämblikke. Mina kardan ka ämblikke, kardan seda, kui ma ei tea, mis toimub mu selja taga. Kardan, et ma ei oska õigesti elada ega hinnata seda, mis mul praegu on. Kardan paksuks minna.

Kardan veel väga paljusid asju, enamikku neist endale tunnistamata, kuid püüdes teadvustada, et hirm ei aita mind tegelikult mitte kuidagi. Ma tean, et ämblik ei tee mulle mitte midagi, aga no jälk on. Püüan sellest kõigest siiski üle olla, sest kui hirmu liiga palju saab, sööb see viimaks hinge seest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles