Kalju Saaber: “Impulss võib olla väga väike”

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Kalju Saaber, virulasest vaimurändur, võinuks saada hoopis mööbelsepaks või astronoomiks. Ent tema missioon on inimeste lood kirjandusse panna, kulugu romaani peale kolm nädalat või 20 aastat.
Kirjanik Kalju Saaber, virulasest vaimurändur, võinuks saada hoopis mööbelsepaks või astronoomiks. Ent tema missioon on inimeste lood kirjandusse panna, kulugu romaani peale kolm nädalat või 20 aastat. Foto: Marianne Loorents

Äsja 70. sünnipäeva tähistanud kirjanik Kalju Saaber, virulasest vaimurändur, võinuks saada hoopis mööbelsepaks või astronoomiks. Ent tema missioon on inimeste lood kirjandusse panna, kulugu romaani peale kolm nädalat või 20 aastat.

Kust üks raamat peale hakkab?

Ega ta peas valmis kunagi ei ole. Alguses peab olema idee, mõte, asi, millest tahaks kirjutada. Midagi, mis on eluga kaasas käinud või kripeldama jäänud. Kuna olen ajaloolane olnud ja etnograafiahuviline, seostan oma asju alati ajas. Kui siis mingi impulsi saan ... Teinekord see impulss võib olla väga väike. See võib isegi lihtsalt märksõna olla. Näiteks hommikul ärkad üles ja mõtiskled ja korraga tuleb mingi mõte pähe. Sellest on raamatuni muidugi ääretult pikk maa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles