Kiri: Ühe abituriendi arvamus õpetajate päevast

Maarja-Liis Orgmets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oktoobri esimesel nädalavahetusel tähistati õpetajate päeva eesmärgiga juhtida tähelepanu õpetajaameti tähtsusele ning selle ametiga kaasnevatele probleemidele.

Õpetajate päeval võtavad õpetajaameti üle abituriendid, kes saavad ise tunde ette valmistada ja neid läbi viia. 12 aastat koolipinki nühkinud ja õpetajate nõudmisi täitnud noorte jaoks on see omamoodi suursündmus, isegi vabanemine. Nüüd on neil võimalus mängu panna kõik, mis aastate jooksul hinge kogunenud, olgu siis vimm liialt nõudlike ja mõistmatute õpetajate vastu või hoopis austus nende suhtes, kes läbi aastate oma laheda huumori ja sõbralikkusega meelde on jäänud.

See võib algul tunduda meeldiva ja elevust tekitava väljakutsena, kuid klassi ees seista, ennast maksma panna ja asjalik olla ei olegi tegelikult nii lihtne, kui pealtnäha paistab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles