Tapjad pole kohtuotsusega rahul

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oktoobri alguses Viru maakohtult Rakveres punaväelaste ausamba pargis inimese surnuks peksmise eest pika vanglakaristuse saanud Veiko Lõomets ja Kalle Rääk kaebavad kohtuotsuse edasi Tartu ringkonnakohtusse.

Viru maakohus mõistis varem korduvalt karistatud 42aastase Veiko Lõometsa ja 30aastase Kalle Räägu süüdi 35aastase Rando tapmises ja määras neile pika vangistuse.

Tapetu naabrile ja lapsepõlvesõbrale Veiko Lõometsale mõistis kohus kaheksa aastat vangistust, millele lisandub eelmisel aastal kehalise väärkohtlemise eest tingimisi mõistetud aastapikkune karistus. Seega tuleb mehel trellide taga olla 9 aastat.

Kalle Rääku karistas kohus seitsme ja poole aasta pikkuse vangistusega, millele lisandub eelmisel aastal kehalise väärkohtlemise ja sagedase varguse eest tingimisi mõistetud ühe aasta ja üheksa kuu pikkune karistus.

Seega on kogu karistus 9 aastat ja kolm kuud vangistust.

Süüdistuse järgi peksid Rääk ja Lõomets eelmise aasta 17. augustil Rakveres Kastani puiestee pargis surnuks 35aastase mehe. Tapjad ja ohver olid omavahel tuttavad.

Kumbki kohtualune end süüdi ei tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles