Võlalõks plaksatab üha tihemini kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Lääne-Virumaa elanike võlad pole eriti suured, siis võlgnike suhtarvu poolest oleme teiste maakondadega võrreldes väga kehval positsioonil. Suhteliselt enam on makseraskustega inimesi vaid kõrge tööpuudusega Ida-Virumaal ja Valgamaal.
Kuigi Lääne-Virumaa elanike võlad pole eriti suured, siis võlgnike suhtarvu poolest oleme teiste maakondadega võrreldes väga kehval positsioonil. Suhteliselt enam on makseraskustega inimesi vaid kõrge tööpuudusega Ida-Virumaal ja Valgamaal. Foto: Lindorff

Kuus inimest sajast on jäänud võlalõksu ehk neil on raskusi oma maksete tasumisega. Lääne-Virumaal on selles suhtes lood üpris hullud.

Lääne-Virumaal elab krediidihaldusfirma Lindorff andmetel 5,6% kogu Eestimaa võlgnikest. Kõige tüüpilisem Lääne-Virumaal elav makseraskustes isik on 40aastane, kellel on võlas kaks arvet. Keskmine võlasumma koos tasumiskohustuse rikkumisega seotud kuludega (viivis, krediidiintress, leppetrahvid jms) on 550 eurot, mis teeb võlgnevusi ühe isiku kohta 1100 eurot.

Lääne-Virumaal on keskmine võlasumma Eestimaa keskmisest peaaegu saja euro võrra väiksem ja jääb summa suurust arvestades maakondade lõikes 10. kohale. Võla keskmine summa ühe inimese kohta võib erineda maakonniti ligi kaks korda. Kui Harjumaal on võla keskmine summa 800 eurot, siis Võrumaal pea poole väiksem ehk 460 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles