Toomas Varek – 4000 kilomeetrit nuusates

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERPETUM MOBILE: Toomas Varek on nagu igiliikur, kes vaatamata ärakäimistele ja soliidsele eale ikka ringiga Rakverre tagasi kutsutakse. Rattarajal on tema tempot igatahes üsna raske hoida.
PERPETUM MOBILE: Toomas Varek on nagu igiliikur, kes vaatamata ärakäimistele ja soliidsele eale ikka ringiga Rakverre tagasi kutsutakse. Rattarajal on tema tempot igatahes üsna raske hoida. Foto: Marianne Loorents

Kui suurest poliitikast loobunud veteranpoliitik Toomas Varek (66) ühtäkki taas Rakvere volikogu juhtima paluti, leidus nii mõnigi kriitik, kes küsis, kas tõesti pole nooremaid mehi võtta ja peab ikka dinosaurustele toetuma.

Dinosaurus ise aga pulbitseb energiast. Ta väntab iga nädal pikki kilomeetreid rattaga, teeb jõutrenni ning möllab ringi nagu noor jumal. “Põhiline on säilitada positiivne ellusuhtumine,” ütleb ta elutargalt, kui me Tõrma ringteel jalgratastel kohtume.

Varek teeb kohe ettepaneku Neerutisse sõtkuda. Osutan oma põlvevigastusele ja piirdume siiski Pajusti otsaga (ette rutates olgu öeldud, et pärast käis ta ikkagi Neerutis ära). Lohutan end sellega, et tal on parem ratas ka, kuid sellegipoolest oli minu pakutud tempo veteranpoliitikule selgelt liiga aeglane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles