Karu pistis nahka 400 kilo mesilaste talvesööta

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoolimata suurest hävitustööst, mille käigus on saanud hukka mesilased ning hävinenud kõik tarud, vaatab Tarmo Teetlok avanevat vaatepilti üpris rahuliku meelega.
Hoolimata suurest hävitustööst, mille käigus on saanud hukka mesilased ning hävinenud kõik tarud, vaatab Tarmo Teetlok avanevat vaatepilti üpris rahuliku meelega. Foto: Marianne Loorents

Mesinik Hillar Teetlok tegi üleeile rutiinset kontrollkäiku oma mesitarude juurde, kui avastas, et Veltsi tee läheduses metsaservas on üksteist taru rüüstatud. Kutsumata külaline oli jätnud visiitkaardiks maha ka väljaheitehunnikud.

“Jube pilt, istusin veerand tundi taru katusel, käed ja jalad värisesid,” meenutas 33 aastat mesiniku ametit pidanud Hillar Teetlok üleeile avanenud vaatepilti. “Nende aastate jooksul on mul maksimaalselt viis-kuus taru korraga lõhutud, aga nüüd on tehtud puhas töö.”

Õnnetus on seda suurem, et rüüstatud tarudest mahutas igaüks kaks peret – kõik 21 peret hukkusid. Et tegemist oli noorte peredega, panustati nende järgmise aasta saagile. Nüüd jääb saamata vähemalt 40 kilo mett, kui mitte rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles