Nädala kaja: Küll me oskame, kui vaja on

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Pulver
Andres Pulver Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Kui soomlased veidi enam kui veerand sajandit tagasi Rakverre lihakombinaati ehitama hakkasid, lõi see provintsilinnas elu kihama. Paljud noored naised leidsid endale lahe tagant peigmehe, ehitajad täitsid hoolega kohalike toitlustusettevõtjate kaukaid.

Aga tegelikult tõid soomlased siia ka lääneliku töökultuuri, mis tasapisi juurduma hakkas. Vaevaliselt küll, aga ikkagi hakkas. Mis sellest, et põhjanaabritest ehitajate seas oli selliseidki, kes suutsid ka magades töö tegemist imiteerida – enamikule töömeestele olid nende ülesanded siiski hästi selgeks tehtud ja kogu ehitusel töö punktuaalselt korraldatud.

Nüüd, mil on kavas lihakombinaati laiendama hakata, soomlasi siia enam ehitama ei tooda. Küllap saavad meiegi ehitajad uue tehase püstitamisega hakkama. Iga sent on arvel ja siinne tööjõud on veel odavam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles