Sakslased nautisid Eesti kuldset sügist

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Septembri lõpus ja oktoobri alguses viibisid Lääne-Virumaal Vinni-Pajusti gümnaasiumi kutsel õpilasvahetuse raames kaksteist saksa koolinoort ja kaks õpetajat, et kinnitada 1990. aastal alguse saanud sõprussuhteid.

“Saksa külaliste vastuvõtt on ühele maakoolile väljakutse ja rõõm üheskoos. See on võimalus edasi anda sõnum elust Eestis meie kultuuri ja olemuse kaudu. Nagu ikka, on säärase ettevõtmise ideedeks erinevast kultuurist ja keskkonnast pärit sõprade leidmine, uute kogemuste ja teadmiste saamine, võõrkeele- ja suhtlemisoskuse arendamine, pidev kommunikatsioon,” rääkis kooli saksa keele õpetaja Sirje Püss.

Kuna viimasel ajal räägitakse Saksamaal nii meedias kui ka koolis sageli Venemaast ja Putinist, ootasid sakslased Sirje Püssi sõnul suure põnevusega rongisõitu Narva, et ise kogeda Venemaa hõngu, seistes Euroopa Liidu idapiiri vahetus läheduses. “Üks noormeestest lubas kodus olles uhkeldada sellega, et on seisnud Venemaa piiril,” lisas Püss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles