Õppurid küürutavad raske koolikoti all

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiga raske? Anna-Bret Vehik (keskel) märgib üles kaalule ilmunud numbri. 1.-3. klassini on lubatud lapsel selga vinnata kõige enam 3 kilo, 
4. klassi mudilasel pool kilo enam. Paraku kaaluvad väikeste laste ranitsad koos õpikutega sageli 5 või isegi üle 6 kilo.
Liiga raske? Anna-Bret Vehik (keskel) märgib üles kaalule ilmunud numbri. 1.-3. klassini on lubatud lapsel selga vinnata kõige enam 3 kilo, 4. klassi mudilasel pool kilo enam. Paraku kaaluvad väikeste laste ranitsad koos õpikutega sageli 5 või isegi üle 6 kilo. Foto: Marianne Loorents

Oleme harjunud nägema vahvaid väikeseid koolijütse, kes, ise sama suured kui ranits seljas, kooli poole rühivad. Paraku on nunnu vaatepildi tagamaad nukrad, sest raske seljakott teeb väikesele inimesele liiga.

Nooremas kooliastmes, kui lapse lülisammas on veel painduv, on tähtis vältida väära kehahoiu kujunemist ja lülisamba kõverdumise fikseerumist. Seepärast on väga oluline, et ranitsa kaal ei ületaks lubatut.

Kahe viimase nädala vältel toimus üle Eesti aktsioon, mille käigus kaaluti algklassilaste koolikotte. Ettevõtmises osales ka Rakvere gümnaasium (RG) ning tulemused on kõike muud kui rõõmustavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles