Maarja Nuut esineb Womexil tippude seas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiuldaja Maarja Nuut osaleb esimese eestlasena maailmamuusikamessi Womex põhiprogrammis.
Viiuldaja Maarja Nuut osaleb esimese eestlasena maailmamuusikamessi Womex põhiprogrammis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Pärimusmuusika Keskus lähetab maailmamuusikamessile Womex Virumaalt pärit muusiku: festivali põhiprogrammis astub üles viiuldaja Maarja Nuut.

Tegemist on erakordse sündmusega, sest kunagi varem pole Womexi põhiprogrammi kuulunud ükski artist Eestist. Omamoodi pärimusmuusikute rahvusvahelise kvaliteedimärgi sümboliks kujunenud kutset maailmamuusika suursündmusele on taotlenud paljud esinejad Eestist, aga seni tulemusteta.

Muusikafestivali programmis on 32 artisti, kelle hulgas on žanri absoluutsed tippnimed, nagu Ed Motta Brasiiliast, Ethiocolor Etioopiast, Orkestra Mendoza Ameerika ühendriikidest jt. Meie regioonist on põhiprogrammis esindatud soomlaste Ilkka Heinonen Trio ja Viljandiski esinemas käinud Otava Yo Venemaalt. Aastaid väldanud töö tulemusena kuulub sellesse hoolega valitud seltskonda tänavu ka Maarja Nuut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles