Kunda ühisgümnaasium ja Vasta põhikool lavastavad kogukonnalugu

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasta kool.
Vasta kool. Foto: Arvet Mägi

Teine õppeveerand algab Kunda ühisgümnaasiumis ja Vasta põhikoolis toimekalt, kuna esimese lõpus välja kuulutatud kogukonnateemaliste lühinäidendite konkursi suur esitlus toimub juba kodanikupäeval, 26. novembril.

Võistluse juhendi järgi tuleb igal 4.-8. klassil välja valida üks meelepärane kogukondlik sündmus, isik või paik ning sellest 4-10 minutiga lavaline lugu vesta. Kuna formaat on lahtine, võib soovi korral selle kasvõi ette tantsida. Peamine on loomingulisus ning arusaadav ja selge loo jutustamine.

Iga looga peab kaasas käima ka poster või plakat, mille valmistamiseks saab abi seltsilt.

Ettevõtmise idee ühe autori, Virumaa Rahvaülikooli Seltsi eestvedaja ja Kunda linnavolikogu esimehe Kaido Veski sõnul on lastele läbi mängu oma kodukoha lugude jutustamine ainuõige tee.

“Olen tänu ülikooliõpingutele ja pedagoogilisele uurimistööle üsna veendunud, et vaid nõnda paneme aluse kodukanti siiralt hindavale põlvkonnale, kelle võib julgelt peale põhikooli- või gümnaasiumiõpinguid maailma avastama saata, ja ma olen kindel, et nad tahavad tagasi tulla,” sõnas Veski.

Kaasatud on ka 9.-12 klassi õpilased. Kui väiksemate väljundiks on näidend või muus formaadis lavalugu, siis vanema vanusegrupi eesmärgiks on teha ühine ettekanne. Teemad ikka samad – soovi korral võib valida mõne seltsi väljapakutu, kuid kindlasti on lubatud ka ise sobiv leida.

Konkurssi veab eest Virumaa Rahvaülikooli Selts, kes on enda käesoleva aasta peamise rollina sõnastanud just kogukonnaloo jutustamise. Planeeritavate ürituste hulgas on nii mitmesugused kodanike ühisnädala raames toimuvad sündmused, kevadine hariduskonverents kui ka järgmise aasta augustis lavastuv suur suveetendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles