Elroni rongides saab Priit Pärna animafilmifestivali programmi nautida

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Animafilmifestival kutsuti ellu rahvusvaheliselt tunnustatud Eesti animafilmirežissööri Priit Pärna auks.
Animafilmifestival kutsuti ellu rahvusvaheliselt tunnustatud Eesti animafilmirežissööri Priit Pärna auks. Foto: Toomas Huik/Postimees

Priit Pärna 3. animafilmifestivalist saavad animafilmisõbrad osa kultuurimajades, maanteedel, merel ja 2. novembrini ka viies Elroni diiselrongis.

„Tänavusel PPAFFil on kavas seitse erinevat programmi ja üle 50 animatsiooni. Maadest on fookuses Lõuna-Korea ning autoritest nii maailmas tuntud Tšehhi animaator Michaela Pavlatova kui ka unustamatu Avo Paistik Eestist,” tutvustas PPAFFi peakorraldaja Indrek Jurtšenko tänavust festivali.

„Kuna PPAFFi missiooniks on animatsiooni vaatajatele lähemale toomine, otsime igal aastal põnevaid paiku, kus programmi näidata – tänavuse PPAFFi kavas on seetõttu juba viis alafestivali,“ sõnas Indrek Jurtšenko ning täpsustas, et alafestivalide raames näidatakse filme nii bussides, parvlaevades, sõjaväeosades kui ka maakultuurimajades ja koolides. „Juba teist korda toimuval alafestivalil Rongianimatsioon näidatakse animatsioone aga viies Elroni rongis.“

„Elronile valmistab suurt heameelt, et eelmisel aastal edukalt mööda Eestit kulgenud Rongianimatsioon tänavu taas programmi võeti,“ ütles Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuht Mai Vahtrik. „Eelmise festivali järel tulnud tagasiside reisijatelt oli üdini positiivne, ja ega teisiti ei kujutaks ettegi, sest mis võiks olla parem, kui nautida kõrgetasemelist festivaliprogrammi mugavatel rongiistmetel teel näiteks Pärnusse, Valka või Viljandisse!“

20. oktoobrist 2. novembrini Rongianimatsiooni eriprogrammis linastuvad maailmatasemel animatsioonid Horvaatiast, Lõuna-Koreast, Tšehhist ja Eestist.

2012. aastal Tapal alguse saanud Priit Pärna animafilmifestival kutsuti ellu rahvusvaheliselt tunnustatud Eesti animafilmirežissööri Priit Pärna auks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles