Tuukrid tõid pinnale eile õhtul Kunda-Aru karjääris kaduma läinud mehe

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uppunu toodi veest välja.
Uppunu toodi veest välja. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Täna kell 14.07 avastasid eile õhtul Kunda-Aru karjääris kaduma jäänud mehe surnukeha  tema otsimisega tegelnud piirivalvurid ja kadunu naabrimees.

Piirivalvurid koos kaduma jäänu naabriga tegid visuaalset vaatlust kohas, kus 40 aastane Rando vette kukkus. Nähtavus on seal kuni neli meetrit.

Hukkunu pinnale toomine viibis, kuna tuukrivõimekusega päästjaid oodati narvast.

Võsu endise kutselise komando pealik Andrus Aasmäe ütles, et suletud Võsu komandol oli tuukrivõimekus, reageerimiseks vajalik varustus ja mehed saadi kokku ligikaudu poole tunniga.

Seega maakonna piirides kulus sündmuspaika jõudmiseks umbes tund. "Aru karjääri oleksime tunniga kindlasti jõudnud," nentis Aasmäe.

Esmaspäeval kell 18.04 sai häirekeskus kõne kohalikult elanikult, kes teatas Kunda-Aru karjääris toimunud paadiõnnetusest ja uppumisohus olevast inimesest. Selgus, et kalamees oli kummipaadist vette kukkunud.

Ida päästekeskuse teatel sõitsid sündmuskohale päästemeeskonnad Kunda ja Rakvere päästekomandost, kiirabi ning Kunda kordoni piirivalvurid koos paadiga.

Rakvere päästekomando pinnaltpäästjad alustasid sündmuskohale jõudes vee alla vajunud mehe otsinguid, kuid teda leida ei õnnestunud.

Kell 20.30 katkestati otsingud pimeduse saabumise tõttu tulemusteta.

Juhtunuga tegelemine anti üle politsei- ja piirivalveametile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles