Pimekohting ... raamatuga

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marion Talli  on just saanud valmis sületäie lustakaid ja ahvatlevaid raamatupakke lastele.
Marion Talli on just saanud valmis sületäie lustakaid ja ahvatlevaid raamatupakke lastele. Foto: Marianne Loorents

Pimekohting pole kunagi riskivaba. Nõuab julgust, et pea ees tundmatusse maailma sukelduda. Sirutada käsi teadmata sisuga raamatupaki poole on peaaegu sama kõhe.

Riskida tasub kindlasti. Äkki saab raamatust, millest oleks riiulis pilgu üle libistanud, hea sõber ja nõuandja. Ehk peituvad tema kaante vahel lummavad mõtted, tunded, ideed. Võib-olla on vaja natuke vaeva näha, et uue kaaslase stiiliga harjuda. Kui aga tõepoolest vaimset ühisosa ei leidu, saab raamatu pooleli jätta ja kogusse tagasi viia.

Just nõnda saavad lugeja ja raamat kokku Lääne-Virumaa keskraamatukogus, kus on raamatukogupäevade puhul ette valmistatud pimekohting raamatuga. “Tule, vali sobiv pakike välja, kuid pea meeles, avada võid selle alles kodus!” rõhutas raamatukogu arendusspetsialist Tiina Kriisa. “Ega pimekohtingul ei tea kunagi, mis sa saad, ole valmis nii armastuseks esimesest silmapilgust kui ka väikeseks pettumuseks, kui valitud raamat ei vasta just sinu maitsele,” hoiatas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles