Liisi ja Triinu lugu: emad päästsid tütred hullemast

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Foto: Urmas Luik, töötlus: Toomas Erapart

“See oli vaid mõttetu siider, pärast kahe pudeli joomist ei hakka isegi pähe,” püüdis 12aastane Liis noorsoopolitseinikule oma teguviisi õigustada. Tegelikult on see lugu üks paljudest, kus noored juba varakult alkoholi tarbivad ning just täiskasvanute mõtlematuse tõttu seda poest kätte saavad.

Esimene signaal probleemse käitumisega Liisist (laste nimed on loos muudetud – toim.) jõudis politsei kõrvu siis, kui tütarlapse mures ema helistas ja ütles, et sõbranna toimetas koju purupurjus tütre. “Kui meie sinna jõudsime, oli ka kiirabi juba kohal. Tüdrukule pandi tilguti, ta oli täiesti kontaktivõimetu ja oksendas,” kirjeldas Rakvere politseijaoskonna noorsoopolitseinik Kady Tiinas avanenud vaatepilti.

Noorsoopolitseinik Kady Tiinase sõnul on verinoorte teismeliste alkoholitarbimine levinud ka selle tõttu, et paljud täiskasvanud aitavad alaealistel poest alkoholi kätte saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles