Meeskoor Rakvere kutsub laulumehi ühisele teeotsingule

Jaanus Nurmoja
, meeskoori dirigent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeskoor
Meeskoor Foto: Arvet Mägi

Tänavu aprillis 65aastaseks saanud meeskoor Rakverel oli alles nüüd sügisel mahti mõelda sünnipäeva tähistamisele – kevadet sisustas eranditult valmistumine laulupeoks.

Nüüdseks on ettevalmistused sünnipäevaks hoo sisse saanud. 8. novembril kell 15 toimub Rakvere rahvamajas mees­telauluüritus “Ma otsin teed”.

1949. aasta kevadel loodi Rakvere KITis meesansambel, mis raskete aegade kiuste kasvas kiiresti maakonna suurimaks meeskooriks. Tippaegadel oli lauljaid koguni ligi 80, tihti esineti koos tuntud ooperisolistidega ja esitati üsna nõudlikku repertuaari. Koori esinemised on jäänud reeglina Eesti piiridesse (erandiks olid 1990. aastad, mil toimusid kontserdireisid Soome, Saksamaale, Austriasse ja Itaaliasse). Üks kindlamalt juurdunud traditsioone on vastastikused külaskäigud ja ühiskontserdid segakooriga Riola (Nõmme, Tallinn).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles