Neerutis köidab tähelepanu kirjusuleline paabulind Paul

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jane Pulveri lindla uhke välimusega paabulind Paul on muidu rahumeelne, kuid ärritudes võib ka oma võimu näidata ning aeg-ajalt äsab kanadele nokaga.
Jane Pulveri lindla uhke välimusega paabulind Paul on muidu rahumeelne, kuid ärritudes võib ka oma võimu näidata ning aeg-ajalt äsab kanadele nokaga. Foto: Marianne Loorents

Neerutisse jõudnud paabulind Paul lendas kohe esimesel päeval metsa ja enam tagasi ei tulnud. Olukorra päästis kalkun, kes linnu tagasi meelitas, sest kalkunit peab Paul oma emaks – paabu pandi peale inkubaatoris koorumist kalkuni alla.

Hambaarstiametit pidava Jane Pulveri koduõuele Neerutis saabus paabulind augustikuus tänu naise sõbrale, kes Lõuna-Eestis igasuguseid linde peab, linnumune kokku ostab ja paneb need siis hautamiseks inkubaatorisse. “Ta küsis, kas ma ei tahaks paabulindu. Mina aga ei oska ära öelda. Vastasin, et muidugi tahan,” kõneles Pulver, kes enne paabulinnu võtmist ei teadnud nende hingeelust midagi.

Sõber öelnud julgustuseks vaid, et paabulind on nagu kana – ta sööb kanadega sama toitu, ainult talvel tahab rohkem toorest saada: kapsast, porgandit või muud köögivilja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles