Robotid panevad silmad põlema ja käed värisema

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robotite ehitamine ja nende valdamise oskus kogub järjest rohkem populaarsust ning ühtlasi meelitab kooliõpilasi oma oskusi võistlustules proovile panema.
Robotite ehitamine ja nende valdamise oskus kogub järjest rohkem populaarsust ning ühtlasi meelitab kooliõpilasi oma oskusi võistlustules proovile panema. Foto: Marianne Loorents

Teismeiga pidi olema aeg, mil noort inimest miski ei paelu, kõik tundub igav ja mõttetu. Kui palju selles väites tõtt on, oskab öelda ilmselt vaid eriteadlane. Sõmeru noortekeskusesse kogunenud robootikahuviliste silmad aga põlesid huvist ning käed värisesid erutusest.

Põhjus, miks üha popimaks muutuva alaga tegelevad kooliõpilased üle maakonna Sõmerule kogunesid, peitus ülemaailmse programmeerimist ja tehnoloogiaharidust propageeriva ürituse “Code Week” raames Hariduse- ja Infotehnoloogia Sihtasutuse korraldatavas konkursis “Tuleviku õpperuum 2050”.

Maakondlikust eelvoorust võttis osa kuus aktiivsemat maakonna kooli, kokku viisteist võistkonda. Näha sai tehnikahuvilisi Sõmerult, Haljalast, Uhtnast, Rakverest, Väike-Maarjast ja Rakkest. Nimetatud olgu, et neis koolides on robootikute kokkukäimine suure au sees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles