Mõisarahvas käis pullimune söömas

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõisarahvas käis pullimune söömas.
Mõisarahvas käis pullimune söömas. Foto: Maie Urbas

Palmse mõisa töökas kollektiiv käis hiljaaegu ülikoolilinnas, kus ühiselt pullimune valmistati ja mekiti. Mõisa direktor Maie Urbas rääkis, et tegemist oli mõisarahva traditsioonilise väljasõiduga.

“Igal aastal turismihooaja lõppedes korraldame kollektiivse tänuürituse, sel korral käisime Tartus Antoniuse õues, kus osalesime pullimunade valmistamise töötoas,” ütles Urbas.

Kohapeal valmistati pullimune kiirmarinaadis ja küpsetati ka pannil ning Palmse mõisa direktori sõnul maitsesid need imehästi ja hõrgult. “Olen pullimune söönud ka varem ja tegemist on väga maitsva lihaga,” rääkis Urbas, kuid mainis, et mõned inimesed pullidelt ära kaksatud mune mekkida siiski ei söandanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles